Categories Volei

Nu au putut depăși un anumit statut

Voleibalistele pregătite de către Mariana Szabo Alexi aveau nevoie de un succes în faţa unei formaţii fără şanse de promovare pentru a accede în Divizia A1, dar această variantă nu le-a fost la îndemână. Studentele din Oradea au pierdut cu 3-0, pe seturi la 23, la 23 şi la 12, confruntarea decisivă cu studentele din Timişoara.

Şansele înaintea acestei decisive erau importante după ce adversarele erau ieştie din calculele promovării la capătul celor două insuccese suferite în primele două etape ale turneului de promovare care s-a disputat la Piteşti. Bihorencele pierduseră categoric (0-3) disputa inaugurală cu gazdele de la FC Argeş (principale favorite la câştigarea competiţiei) dar apoi, în etapa a doua, a câştigat 3-2 confruntarea cu CSU Galaţi, rezultat care împreună cu o victorie în dauna Timişoarei, îi asigura un loc pe prima scenă a voleiului feminin românesc. N-a fost însă să fie aşa după un joc extrem de echilibrat în primele două seturi. Oradea s-a aflat la conducere în startul partidei (2-1, 3-2 şi 4-3) după care a cedat teren în faţa unei echipe care are un ridicător excelent. Timişorencele s-au distanţat la o diferenţă maximă de 7 puncte (11-18) şi se părea că setul inaugural era jucat. Elevele Marianei Szabo Alexi au revenit senzaţional în meci reuşind să egaleze la 22 şi 23. Din păcate, o lipsă de atenţie atunci când conta mai mult le-a costat primul set, încheiat 25-23 în favoarea lui CSU Poli Timişoara.

N-au mai avut forţa mentală să revină

Setul al doilea a fost extrem de echilibrat, diferenţa maximă înregistrată fiind de trei puncte (7-10) în favoarea lui CSU Poli Timişoara. Orădencele au reuşit să întoarcă acest rezultat preluând conducerea cu 13-12, dar a fost o situaţie singulară deoarece adversarele au revenit imediat la conducere. Cu toate acestea, studentele din oraşul de pe Bega nu s-au putut distanţa decisiv mergându-se „umăr la umăr” până la final. În cele din urmă, din nou câştig de cauză a avut echipa care nu avea nicio miză, CSU Poli impunându-se din nou cu 25-23. Din păcate însă, deşi aveau în joc promovarea, bihorencele nu au reuşit să se reconecteze la miza partidei, eşecurile la limită suferite în primele două seturi afectându-le mentalul. Revenirea pe care o reuşiseră în precedenta confruntare de la Oradea, la turneul semifinal, nu s-a mai produs astfel că CSU Oradea pierde categoric (25-12) setul al treilea şi, totodată, ratează promovarea în prima Divizie.

Regretul este cu atât mai mare cu cât, după cum spuneam, Timişoara era un adversar pe care îl mai bătuse şi care avea doar orgoliul drept motivaţie fiind ieşită din cărţile promovării. Cu toate acestea, jucătoarele şi staff-ul tehnic al CSU Oradea merită felicitări pentru un sezon competiţional excelent la finele căruia au jucat cu promovarea pe masă.

Rezultate înregistrate la turneul de promovare în Divizia A1: FC Argeș – CSU Oradea 3-0, CSU Galați – CSU Poli Timișoara 3-1, FC Argeș – CSU Poli Timișoara 3-0, CSU Oradea – CSU Galați 3-2 şi CSU Oradea – CSU Poli Timișoara 0-3. Partida FC Argeș – CSU Galați s-a terminat după închiderea ediţiei. FC Argeş şi CSU Galaţi sunt promovate în prima divizie indiferent de rezultatul meciului direct.

CSU Oradea: Cătălina Bosuioc, Anca Pașca, Ioana Sanislav, Andreea Maxim, Rossana Nistor-Popovici, Andreea Ioniță, Iuliana Fîcă, Mădălina Pura, Nicola Lăscuț, Alexandra Breban, Alexandra Bikfalvi, Maria Radu-Fîcă, Roxana Haidu, Gagyi Emese, Daria Szabo-Alexi, Giulia Blaj, Nagy Nora, Talida Goia. Antrenoare> Mariana Syabo Alexi.

crisana.ro

About Author