Categories Baschet

CSM-ul dezamăgește într-o menieră greu de acceptat

Din păcate Oradea a dezamăgit din nou. de astă dată în fața unui adversar net superior. Vorba unui colec, nu trebuie să fii frustrat, te-a bătut o echipă mai bună ca tine. Voluntariul a fost mai bună ca Oradea în două rânduri. Și nu e o minune, o valoare net superioară, e organizare și selecție mai aproape de pretențiile clubului și e un antrenor care face diferența. Presiunea este acum pe bihoreni, care după două jocuri pierdute acasă, au șanse foarte mici să repete aceeași performanță miercuri 18 și vineri 20 mai. Nu am cum să fiu optimist.

Duminică, Oradea a pierdut jocul al doilea din semifinalele Ligii Naționale de bacshet masculin scor 66-74 (17-11, 15-25, 19-18, 19-20) în fața celor de la CSO Voluntari. Un meci în care roș-albaștrii și-au arătat limitele în timp ce oaspeții pur și simplu au fost net peste noi.

Așa cum era de așteptat, debutul a fost echilibrat, marcându-se puține puncte. Oradea a avut mari probleme cu recuperările sub ambele panouri, în timp ce pivoții Gavrilovic sau Baciu nu te-au ajutat cu nimic. Până la urmă, pătrunderile individuale alui lui Richard sau Green au dus echipa bihoreană în față. Din păcate, Holt și Fometescu sunt ieșiți din formă, ceea ce a cauzat ratări din toate pozițiile.

La fel ca, și la duelul precedent, Vasiliauskas a fost omul providențial care a făcut regulile pe parchet, el fiind cel care aranja jocul echipei sale, Thonson fiind greu de oprit, în timp ce Gotcher a demonstrat că are o clasă peste toți. Sfertul secund îl surprinde pe Richard cu două greșeli personale în decurs de doar câteva secunde, Vasiliauskas și Torok înscriu de la distanță, oaspeții preiau inițiativa. Markovic sau Ogden încearcă să fac tot posibilul dar plusul în teren nu apare. Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, iar Torok și compania pun stăpânire pe joc. Pur și simplu recuperează fiecare balon sub panoul advers și înscriu cu o lejeritate ieșită din comun.

E greu, foarte greu când echipa suferă la multe capitole. Pauza aduce liniștea în ambele tabere. Gavriloc cu două coșuri de la distanță reaprinde speranța pentru bihoreni, dar ajung repede în penalitate. Green și Richard au câte trei greșeli personale, iar evoluția lor este afectată.

Holt revine pe parchet, dar nu aduce plusul, iar Markovic nu-și găsește ritmul. Volunariul își ia în serios rolul de favoriți, conduc fiecare atac la limită, aruncă și dacă nu înscriu, recuperează. Mai sunt de jucat zece minute. Moldoveanu provoacă publicul bihorean care îl huiduie, Este chemat pe bancă.

Avantajul este în continuare din două cifre, iar învingătoarea era deja știută. Publicul își aplaudă favoriții și nici ei nu mai cred că e posibil ca Oradea să emită pretenții. Jocul suferă, ai doar trei zile la dispoziție în care nu poți face minuni. Seria se mută la Voluntari cu un avantaj consisten pentru gazde care au la dispoziție trei variante din trei posibile, iar o victorie în orice condiții în duce în finală.

Cei mai buni marcatori ai orădenilor au fost Green 15 puncte, Gavrilovic și Ogden câte 12 fiecare.

About Author