Categories Fotbal

Superb gestul apropiaților lui Dumitru Burescu

Stadionul Iuliu Bodola s-a dovedit a fi o gazdă perfectă sâmbătă după-amiază pentru un eveniment care se dorește să devină tradițional. Este vorba de Memorialul Dumitru Burescu, ediția inaugurală în memoria celui care a fost Buri, un fotbalist bun și un prieten adevărat al celor care l-au cunoscut. Din păcate el s-a stins în urmă cu un an la vârsta de doar 53 ani în urma unui infarct.

Prietenii și o serie de fotbaliști cu care Dumitru Burescu a jucat de-a lungul carierei au ținut să-i fie alături, echipele de old-boys FC Bihor și UTA Arad jucând trei reprize a câte 30 minute, scorul final fiind de 6-6. Așa cum era de așteptat s-a ținut un moment de reculegere în memoria acestuia, Dana soția însoțită de fiica Ana (foto), au dat lovitura de începere în fața a peste 500 de spectatori care au ținut să fie martorii unui eveniment cu adevărat superb. Disputa de pe un gazon foarte buna fost de fapt o aducere aminte a duelurilor din urmă cu 25-30 de ani între cele două cluburi rivale și care au demonstrat că fotbalul romantic este mult mai apreciat și la ani distanță.

Din echipa bihoreană nu au lipsit portarii Pap Deac sau Petre Cîmpan, jucătorii de câmp Lupuț, Abrudan, Mădălin Popa, Stelian Farcău, Claudiu Mutu, Șandor Kulcsar, Sorin Todea, Sorin Cigan, Mircea Ciocan, Adi Anca, Marius Popa, Albeanu venit special de la Petroșani, Adrian Moisa președintele clubului, Dan Chiș un prieten adevărat a lui Buri, Florin Negrea, și alții. În tribuna oficială, Vladimir Tămașalături de Liviu Iașța sau Alexandru KLiss, Șerban Sere președintele CSM-ului, Raluca Bodea sora lui Dana alături de cumnat și o serie de apropiați ai familiei Burescu.

În tabăra adversă, la UTA, Huțanu, Mutică, Botiș Alin Drăgan, Dorel Toderaș, Iulius Atrman, Bier, Dumitru Mitu, Nicolae Mitu, Costel Bogojel, Alin Goia, Dan Stuparu, Adrian Negrău, Szell. Binențeles că după, toți participanții au fost invitați la masa festivă la care s-au depănat o serie de amintiri ale tinereții, fotbalul fiind pasiunea comună a tuturor.

About Author