Categories Baschet

Oradea cedează la mare luptă și ratează prezența în finală

După două înfrângeri total neașteptate la Oradea, CSM-ul s-a declarat la Voluntari pentru a juca partida a treia cu cei de la CSO, în cadrul semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin. Din păcate pentru ei, bihorenii au cedat pe final cu scorul de 79-85 (20-15, 20-16, 21-32, 18-22).

A fost un meci extrem de intens între două dintre cele mai bune echipe ale noastre și în care formația care a gestionat mai bine finalul a avut câștig de cauză. Începutul a fost unul modest în ambele tabere, Richard a marcat pentru Oradea în timp ce Thempson sau Gotcher au marcat constant. Oradea își pierde rapid concentraea Voluntariul merge la +9 iar banca solicită primul timp de odihnă.

O decizie inspirată, bihorenii revin în meci au un run de 14 puncte și trec la cârma partidei. Sfetul al doilea cel al rezervelor aduc o serie de greșeli în ambele tabere, Baciu are un sfert de vis cu șase puncte consecutive, în cealaltă tabără Vasiliauskas și Woods pierd posesie după posesie.

Disputa începe să curgă în favoarea roș-albaștrilor la care rotația nu aduce nimic nou. Din nou Ogden sau Markovic nu vin cu ceva suplimentar iar aici Holt este decisiv de la distanță. Gazdele simt momentul mai slab apelează la soluțiile de avarie, dar și la ei problemele continuă.

Din nou Oradea are probleme cu greșelile personale și cu recuperările sub propriul panou. Pauza vine într-un moment bun pentru bihoreni care pur și simplu nu reușesc să mențină nivelul de concentrare. Vlad Moldoveanu este imperial exact când echipa are nevoie de el, Barro își aduce aportul la revenirea Voluntariului care pur și simplu din nou trece la cârma partidei.

Organizatorii marchează peste 30 puncte, un record pentru bihoreni în condițiile în care foarte rar primesc atât de multe. Din păcate Oradea nu poate să-și ridice nivelul valoric, aceasta este potențialul maxim, dependenți de pătrunderile lui Richard și aruncările lui Holt. Nu e greu de citit jocul nostru iar de aici apar problemele. Începe ultimul sfert, tensiunea începe să se simtă în jocul ambelor formații, cu mențiunea că Thompson insistă mult mai mult față de pivoții oaspeților.

Minute bune se joacă fără schimbări și într-un rimt bun, Moldoveanu decisiv pe final de atac, în timp ce Gavrilovic este mereu blocat. Se merge cap la cap, mereu cu un mic avans pentru alb-albaștrii, orădenii dau din picioare să recupereze dar pur și simplu nu sunt eficeinți. Mai sunt de jucat 90 secunde, Volunraiul are +4, Gavrilovic aruncă de la distanță și scutură plasa. Înscriu gazdele, Bickauskis este oprit regulamentar de Thompson, Gotcher ajunge la linia de libere.

Așa s-a scris istoria unei confruntări în care trebuie spus cu mâna pe inimă, echipa mai bună s-a calificat în finală. O premieră pentru Voluntari, Oradea urmând a lupta pentru medaliile de bronz cel mai probabil cu FC Argeș Pitești.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Moldoveanu 26 puncte, Vasiliauskas 16 puncte și Gotcher 12 puncte de la învingători.

About Author