Categories Fotbal

Victorie de moral înainte de dubla de la baraj

Ultima etapă a sezonului regulat al Ligii a 3-a, Seria a 10-a a adus din nou față în față pe Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea cele mai bune două echipe ale județului Bihor, și anume CAO 1910 și Lotus Băile Felix.

De astă dată la capătul unui joc modest în ambele tabere gazdele au reușit să se impună cu noroc cu scorul de 2-1 (1-0) prim reușitele lui Paul Chiș Toie 27 penalty, Andrei Hosu 89 respectiv Sergiu Ciocan 48. Așa cum era de așteptat cu o serie de absențe în ambele tabere jocul nu s-a ridicat niciun moment la nivelul așteptărilor, degeaba tot plâng pe la colțuri că nu se acordă șansă tinerilor, și când intră pe teren prestațiile lor sunt modeste. Mai mult într-un meci pur și simplu fără miză, o serie de greșeli de ambele părți, nu numai la cei care au debutat dar și la ceilalți jucători.

Probabil că și așteătările noastre au fost prea mari, iar nivelul calitativ al fotbalului este într-o scădere dramatică.

Ambele echipe au început precaute jocul, atacul fiind trecut în plan secund, fiind interesați mai mult de apărare. A rezultat o luptă surdă la mijlocul terenului. În urma unei faze de atac, se acordă corect penalty transformat lejer de Toie. Până la pauză, Lotusul are șansa egalării dar mingea trece le lângă buturile lui Barabaș.

Partea a a doua începe mult mai dinamic, doar că lipsa de experiență în terenul advers face ca fazele de poartă să lipsească. Ciocan restabilește egalitatea cu un șut din interiorul careului, la vinclu. Jocul curge spre un egal echitabil.

În minutul 82 Ghețe intră în poarta orădenilor în locul lui Barabaș. Cu un minut înainte de final, se acordă total aiurea o lovitură liberă la mai bine de 25 metri de poarta Lotusului.

Tribunele îl încurajează pe Vlad să execute el. Execută Ghețe, noul intratul Csapo respinge total aiurea în lateral, Hosu urmărește și din unghi închiș înscrie nesperat. Bucurie imensă și felicitări pentru Vlad Ghețe, care și-a și făcut meciul de retragere cu această ocazie.

O victorie de moral pentru CAO care miercuri 25 mai primește în aceeași locație, de la aceeași oră vizita celor de la Corvinul Hunedoara în prima manșă a barajului de promovare în Liga a 2-a. Un adevărat test pentru ambele combatante în care oaspeții deși evoluează în deplasare, au prima șansă.

De partea cealaltă, Lotus fără antrenorul Gheorghe Ghiț pe banca tehnică din motive personale, sunt încă la începutul unui drum în care nume ca Andraș, Creț, Gitye sau Jurcuț mai au nu mult, ci foart mult de muncă pentru a înțelege noțiunea de fotbal complet.
CAO: A. Barabaș (82 V. Ghețe) – R. Săutiuț, Cr. Urbanowski (32 D. Pop), S. Oșvat, A. Berdea, M. Balint (82 C. Roșu), P. Chiș Toie, I. Pop, A. Chindlea, D. Marina, A. Hosu. Antrenor: Florin Farcaș
Lotus: Ed. Beke (79 R. Csapo) – P. Andraș, T. Paublusztig, A. Bala, R. Creț (66 D. Mailinger), S. Cucu, Șt. Meșter, P. Blăgea, G. Gitye (60 L. Țifra), Sg. Ciocan, Al. Jurcuț (46 D. Sala). Antrenor: Gheorghe Ghiț

About Author