Categories Baschet

Un sezon care putea fi mult mai bun

S-a tras cortina peste sezonul de baschet și polo. Ambele echipe ale CSM-ului au urcat pe podium, polo câștigând argintul în timp ce baschetul bronzul. Performanțe nu foarte mulțumitoare dacă ținem cont de investițiile făcute și de cebugete au avut la dispoziție.

Din păcate la polo nu au avut parte de un sezon normal, fiind obligați pe tot parcursul anului să se antreneze în bazinul Crișul, și meciurile să le desfășoare în aceeași locație. Din păcate suntem obligați de sezoane bune să ne mulțumim cu locul secund,

Mai mult pare că nu se poate. nu că nu se dorește, nu se poate. Cu siguranță că nu se poate continua la nesfârșit așa. Deciziile vor aparține în totalitate conducerii. Cert este un lucru, când vor avea mai multe bazine de dimensiuni normale la dispoziție și pregătirea ar putea fi alta.

Revenind la baschet, trebuie spus adevărtul. Și anume că s-a pornit prost de la început. Față de sezoanele trecute noile achiziții, făcute exclusiv de antrenor, atenție exclusiv de antrenor nu s-au ridicat la nivel așteptărilor. Nu că nu aveau referințe bune, dar nu erau la nivelul la care dorea CSM-ul.

De aici o serie de probleme, și mereu scuze puerile din partea unei bănci tehnice parcă depășită. Una peste alta o medalie de bronz muncită, un sfert de finală în Cupele Europene nu poți să spui că e un sezon ratat.

Dar poți să afirmi că tărie că se putea mult mai bine. Iar o comparație cu sezoanele trecute este deplasată, Lucrurile stau cu totul altfel în momentul de față. Când Oradea nu joacă finala LNBM, putem să ne gândim la multe motive că nu au ajuns acolo. Dar când Oradea pierde inexplicabil și jenant pe undeva la Constanța, cu Rapid sau la Dinamo în primul tur al play-off-ului, imaginația o ia razna.

Este primul sezon în ultimii ani în care echipa a fost pur și simplu penbilă în unele jocuri. Toate drepturile financiare erau la zi, toți erau mulțumiți dar pe parchet au rămas datori la capitolul baschet. Personal nu pot să iau decizii, pentru că nu e treaba mea, dar înainte de toate trebuie o analiză a fiecăruia în parte, iar numai după aceea să fie reținut în lot și pentru sezonul viitor, orice jucător indiferent de numele lui. Deocamdată vacanță la ambele secții, liniște și pace, iar pe viitor, ca de obicei să vorbim numai de bine!!!

About Author