Categories Polo

Secția de polo a CSM Oradea are un nou principal

Noul antrenor al echipei de polo pe apă, Ciprian Cîmpianu, a participat marți (31.05), la o conferință de presă organizată de CSM Oradea. Acesta a vorbit despre numirea în funcție, experiența acumulată la nivel juvenil, respectiv cea de antrenor asistent la seniori.

Iată ce a declarat Cipri Cîmpianu la prima apariție publică după preluarea de la Dorin Costrăș a funcției de antrenor principal:

„Nu știu dacă numirea în funcția de antrenor principal este o provocare pentru mine. Eu cred că 11 ani în funcția de antrenor secund e o perioadă foarte lungă. Consider că era timpul pentru un astfel de pas. Mi s-a acordat această onoare și eu cred că îi voi face cinste.”

Întrebat câți jucători din actualul lot de seniori la CSM Oradea au trecut prim mâinile sale la nivel juvenil, noul antrenor a precizat:

„Cred că sunt vreo șapte. Crescuți de mine, de la juniori și continuând cu ultimii ani în care am colaborat la echipa de seniori.

Noi avem o bază destul de bună în continuare la nivel de copii și juniori. Problema constă în faptul că de câțiva ani am început să pierdem din substanță. Mă refer la faptul că noi pierdem jucători care pleacă în Ungaria. Acolo există un sistem mult mai performant și mai atrăgător pentru ei. Pe de o parte ne mândrim că ei ajung la un nivel foarte bun după ce au început poloul la noi, dar regretăm că nu putem să îi păstrăm în ograda noastră.”

Referitor la obiectivele trasate pentru sezonul 2022/23, Ciprian Cîmpianu a declarat următoarele:

„Obiectivele au fost fixate. Este vorba despre câștigarea cupei și campionatului.

Rivalitatea cu Steaua va continua. Ei sunt vârful în București, acolo unde există șapte cluburi. Este normal că această echipă să îi atragă pe cei mai buni jucători din zona capitalei și nu numai. Este limpede că raportat la Oradea au o bază de selecție mult mai mare, chiar dacă, așa cum am spus, noi stăm destul de vine la nivel de copii și juniori.”

Directorul CSM Oradea, Șerban Sere, a făcut următoarele precizări referitor la numirea lui Ciprian Cîmpianu, despărțirea de Dorin Costrăș, respectiv planurile secției de polo pentru viitorul apropiat:

„A fost o decizie grea să ne despărțim de Dorin Costrăș. Am agreat alături de domnia sa obiectivele echipei. Din punct de vedere strict sportiv acestea nu au fost îndeplinite. Pe de altă parte, a fost dificil să ne separăm deoarece cunoaștem caracterul domnului Costrăș și cunoaștem munca și eforturile domniei sale în slujba echipei de polo. Din punct de vedere uman a fost foarte greu să ne despărțim, dar știu că ne-am despărțit fără reproșuri.

Doresc să-i mulțumesc domnului Dorin Costrăș, dar și lui Ramiro Georgescu, pentru munca depusă Ramiro și-a manifestat intenția de a se retrage. Este un băiat și un caracter extraordinar, fiind o pierdere majoră pentru poloul românesc, dar a ajuns la o vârstă la care a considerat că este momentul să pună punct activității de jucător. Noi îl așteptăm alături de noi și sperăm că vom găsi o modalitate prin care el să rămână în club, chiar dacă nu din bazin.

Referitor la obiective, va urma o perioadă de transferuri. Sunt mulți jucători care vor veni la echipă. Se vor produce anumite mutări, zic eu, semnificative de jucători. Avem o strategie, dar mai avem de discutat cu antrenorul și pe urmă de pus la punct anumite detalii. Fără îndoială, în momentul în care toate detaliile sunt stabilite vom anunța pe cale oficială transferurile.

Bine-nțeles că pentru efortul de recrutare a jucătorilor pe care îi vizăm va exista un buget mai mare. Acesta va depinde, firește, de concretizarea discuțiilor pe care le purtăm cu sportivii respectivi. Fără îndoială vom lua startul în cupele europene, acolo unde ne dorim o comportare cât mai bună, astfel încât există mai mulți factori care vor conduce la asigurarea unui buget mai mare pentru secția de polo. Procentual mă refer la o mărire de aproximativ 15-20%.

În acest an am cheltuit, la secția de polo, aproximativ 550.000 euro. Acesta va urca dincolo de 650.000, spre 700.000, în funcție de concretizarea discuțiilor pentru transferuri, parcursul echipei în cupele europene, acolo unde numărul de meciuri și deplasări poate să oscileze și depinde de parcursul sportiv al echipei. Acești bani provin, în procent de 90% din bugetul CSM-ului și venituri proprii. Diferența este asigurată din sponsorizări. Este foarte greu să atragem finanțare din privat în sport la ora actuală. Nu doar pentru CSM Oradea sau pentru secția de polo.”

About Author