Cerințele universitarilor cresc cu fiecare sezon

De câteva săptămâni bune, sportul bihorean este într-o bine meritată vacanță. S-au încheiat majoritatea competițiilor în care sportivii bihoreni erau anhgrenați, iar o analiză a fiecărui club a fost făcută dfe directorii instituțiilor. A venit rândul celor de la Universitatea din Oradea să prezinte bilanțul actiității clubului. Universitarii au trei secții de jocuri sportive, bachet, hanf=dbal și volei, toate la fete. Sorin Buhaș director al CSU vea să sublinieze încă din start faptul că cheltuielile celor trei secții sunt sensibil egale, iar cea mai mare parte a bugetului estew cheltuit de jocuri sportive.

Revenind la activitatea în mod expres, începem cu baschetul feminin care a fost pus într-o situație delicată. Și anume, echipa ar fi dorit să fie înscrisă în eșalonul secund, dar cum acesta nu exista în cele din urmă a fost înscrisă în Liga Națională. În paralel a fost înscrisă și în campionatul național de Under 20 acolo unde îi era locul. Deci cu o echipă de junioare 16,17 și 18 ani au jucat pe două fronturi, ceea ce nu a fost6 deloc ușor. Viitorul sună înteresant. Federația a decis ca în următoarele trei sezoane doar 12 echipă să activeze în cadrul LNBF. În aceste condiții Oradea va continua din nou în campionatul de under 20, cu Attila Vereș pe banca tehnică, și având ca obiectiv principal, promovarea tinerelor talente precum și o viitoare colaborare cu cei de la CS Crișul Oradea.

Revenind la handbalul feminin, o dată cu venirea lui Sebi Tudor la CSU, lucrurile s-au schimbat mult în bine. Cum Sebi este și sper că va rămâne un profesionist, fetele au trebuit să se adapteze din mers la alt gen de pregătire, la alte cerințe și la o imagine mult mai bună. Locul 4 în eșalonul sceund, doar cu studente plătite doar cu indemnizație de efort spune multe. Sorin Buhaș s-a arătat extrem de mulțumit de munca la această secție în ultimii doi ani, iar perspectiva unei viitoare promovări le este la îndemână. Deocamdată sponsorii nu se înghesuie către o astfel de secție din eșalonul secund, oricumpretențiile rămân cel puțin la fel. Echipa se va reuni pe data de 25 iulie, vor efectua un stagiu de pregătire centralizată timp de șapte zile la Beliș, pentru ca orice studentă care poate să aducă un plus valoare la echipă este bine venită.

În fine, fetele de la volei, obișnuite cu performanța, promovând în primul eșalon în urmă cu doi ani, și din nou prezente la barajul de promovare în sezonul recent încheiat, sunt cele care duc ștacheta mai departe. Esteadevărat cu o echipă ușor îmbătrânită, sau mai bine spus cu jucătoare cu mare experiență, orădencele au demonstrat că sunt mereu acolo către primul eșalon, doar că condițiile financiare fac diferența. Paul și Mariana Szabo, oameni cu sufletul dedicat voleiului au făcut tot ce a depins de ei pentru a face din Oradea o forță a vestului. Au reușit sau nu, timpul ne va spune … Cert este un lucru, că în afară de fotbal și baschet masculin, voleiul feminin are o piramidă în Bihor extrem de stabilă și valoroasă. se lucrează bine la Borș, la Ștei plus LPS-ul care vine mereu cu ceva în plus. Până la urmă voleiul feminin va avea de câștigat în condițiile în care trebuie să se de-a șansă și fetelor tineret care vin din spate cu un alt aplomb când vine vorba de parformanță.

Cu singuranță că se dorecște mai mult, că se poate mai mult dar în același timp trebuie văzut și ce oferi pentru a avea o secție în primul eșalon, care merită o șansă fiecare sportivă care vine să joace pentru CSU Oradea.

About Author