Categories Fotbal

Evoluție curajoasă dar fără eficiență pe tabelă

Reprezentativa Under 19 a României, pregătită de Adrian Văsâi, a pierdut în fața echipei similare a Franţei, scor 2-1, marţi, în faza grupelor a Campionatului European 2022 din Slovacia. Meciul s-a jucat pe DAC Arena din Dunajska Streda.
Franța a dominat autoritar partida și a condus cu 2-0 după ce a marcat prin Thacouna (’12) și Adeline (’20). Tricolorii au redus din diferență prin Coubiș (’82).

În minutul 86, Bodișteanu a marcat cu călcâiul, dar reușita a fost anulată pentru o poziție suspectă de ofsaid.

Ultima fază a partidei le-a aparținut tot tricolorilor: șutul lui Dănuleasa a fost respins cu greu de portarul Lo Tutala.

În primul meci, România a pierdut cu Italia, scor 2-1.
În ultimul meci din Grupa A, România va întâlni Slovacia. Partida va avea loc vineri, de la ora 18.30.
Tot marți, Italia a învins Slovacia, scor 1-0 (Ambrosino ’33).
Franța și Italia au acumulat șase puncte și și-au asigurat deja calificarea în semifinalele competiției.
Au evoluat echipele:

Franța U19: Lo-Tutala – Zoukrou, Doukoure, Toure (Cpt.), Semedo-Varela – Ba (20. Camara, 86), Adeline (Diouf, 68), Da Silva (Pereira, 86) – Virginius (Ben Seghir, 75), Bonny (Cisse, 68), Tchaouna. Selecţioner: Landry Chauvin

România U19: Popa (Cpt.) – Coubiş, Gergely, Dănuleasă, Pantea (Pîrvulescu, 53) – Pandele, Sîrbu (Ciuciulete, 25) – Andrei (Bodişteanu, 73), Popescu (Radaslavescu, 53), Ilie – Andronache (Chiriţoiu, 53). Selecţioner: Adrian Văsîi

Locurile 3 din ambele grupe se vor întâlni într-un meci care va decide a cincea reprezentantă a Europei la turneul mondial alături de actualele semifinaliste continentale. Italia și Franța sunt deja calificate din grupa României, în timp ce tricolorii vor juca împotriva Slovaciei pentru locul 3, iar în cealaltă grupă deocamdată orice este posibil pentru calificare și locul de baraj cu Anglia, Israel, Serbia sau Austria.
Tricolorilor le-ar fi de ajuns o remiză în meciul împotriva slovacilor pentru că stau mai bine la golaveraj, 2-4 față de 0-6 al adversarilor.
România – Slovacia se joacă vineri la ora 18:30, iar eventualul baraj marțea viitoare.
Jucătorii și staff-ul tehnic de la U19 ar trebui felicitați pentru perfomanța de a califica pe teren România la primul Campionat European, în condițiile în care doar 7 echipe se califică după două runde de grupe preliminare, plus țara organizatoare. Precedenta participare fusese în 2011, dar atunci cu biletele câștigate din oficiu pentru că țara noastră era gazdă.
Acum, aceiași băieți care au făcut posibil imnul național la acest turneu continental au ocazia de a face pasul următor și de a califica România la primul Campionat Mondial U20 după 41 de ani. Precedenta participare datează din 1981 când tricolorii au reușit să prindă podiumul cu un onorabil loc 3.
Vineri și marți, acești tineri pot scrie o pagină de istorie în fotbalul românesc, și așa încercat din greu în ultimii ani.


About Author