Față în față cu istoria!!!

David Popovici e din nou față în față cu istoria, la Campionatele Mondiale de natație. Românul și francezul Leon Marchand sunt creditați cu cele mai mari șanse să doboare azi recorduri mondiale la competiția desfășurată la Budapesta.

David Popovici este într-o ligă proprie, pe procedeul liber, iar acest lucru a fost vizibil încă o dată aseară. Bucureșteanul a setat un timp uluitor, în semifinale, înscriindu-se între cei mai rapizi 10 oameni din istorie. Cum Caeleb Dressel, de 14 ori campion mondial, a declarat forfait înainte de semifinale, Popovici pare că are de îndeplinit o simplă formalitate în cursa spre aur. Deja specialiștii nu se mai întreabă dacă super-campionul nostru va câștiga, ci dacă va reuși record mondial.
„Tinerele staruri David Popovici și Leon Marchand țintesc recordul lumii”, titrează swimmingworldmagazine.com, care apoi face o radiografie a celor doi și a șanselor pe care le au să seteze noi repere în istoria natației.
„În primele zile de la Campioantele Mondiale, două recorduri mondiale au fost stabilite, grație europenilor Thomas Ceccon și Kristof Milak. În sesiunea de miercuri seară, două alte recorduri mondiale vor fi în pericol, grație noilor staruri David Popovici și Leon Marchand.

Ceccon a oprit cronometrul la 51.60, în finala de 100 de metri spate, pentru un aur mondial cu record, iar o zi mai târziu Milak a stabilit cea mai bună performanță din istorie la 200 de metri fluture (1:50.34).
Cei doi ar putea să aibă companie în această seară: deja campion mondial la 200 metri liber, românul David Popovici e marele favorit să câștige aurul și la 100 metri liber. Campionul mondial în exercițiu, Caeleb Dressel s-a retras înainte de semifinale, din cauza unor probleme medicale, iar Popovici a fost magnific, oprind cronometrul la 47,13 secunde. Timpul stabilit nu e departe de cea mai bună performanță din istorie, a lui Cesar Cielo, stabilită în 2009 (46,91). Când Popovici a câștigat titlul mondial la 200 metri liber, a „tăiat” mai mult de jumătate de secundă din timpul de calificare în finală. Dacă românul va reuși din nou să își îmbunătățească performanța din semifinale, recordul mondial e în mare pericol.
În ceea ce îl privește pe Marchand, francezul va participa miercuri la finala de 200 metri mixt. El deja a stabilit al doilea timp din istorie în proba similară de 400 metri. În semifinale la 200, a setat cronometrul la 1:55.75, iar recordul mondial, care îi aparține lui Ryan Lochte, din 2011, este de 1:54.00. Având în vedere forma fabuloasă a reprezentantului Hexagonului, să coboare sub 1 minut și 54 de secunde nu e un obiectiv nerealizabil”, mai punctează jurnaliștii sursei citate.

About Author