Categories Handbal

Handbalul juvenil adună tot mai mulți adepți în Oradea

crisana.ro

Arena Antonio Alexe a fost plină de viață la sfârșitul săptămânii trecute atunci când peste o sută de copii au făcut din handbal o adevărată bucurie cu prilejul desfășurării competiției dotate cu trofeul Cupa Verii „Prietenii Semicercului”, întrecere organizată de ACS Triumph Oradea.

„Scopul acestui eveniment a fost promovarea jocului de handbal și atragerea copiilor către acest sport. Pentru cei care au fost prezenți pe terenul de joc al Arenei Antonio Alexe am încercat să le facem acomodarea cât mai ușoară, obișnuirea cu mingea și, nu în ultimul rând, distracția și legarea de noi prietenii, atât pe semicerc, cât și în afara lui”, a declarat Devid Munea, antrenor în cadrul ACS Triumph Oradea. Întrecerea s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă, babyhandbal, minihandbal și junioare IV. Pentru cele mai mici practicante ale acestui sport, fetițele de la babyhandbal și minihandbal, timpul de joc pentru fiecare dintre cele două reprize a fost de 8 minute, iar pauza, de 5 minute, în timp ce la junioare IV, meciurile au avut câte două reprize de 15 minute, cu pauza de 5 minute. De menționat că în cele mai tinere echipe, printre fetițe și-au făcut loc și câțiva băieței, meciurile stârnind admirația celor prezenți în tribune. Mezina competiției a avut doar 4 ani și e dovada vie a faptului că unii părinți acordă sportului atenția cuvenită știut fiind faptul că acesta formează caractere și este unul dintre cele mai importante argumente pentru sănătătatea fizică și mentală.

Fiecare copil a primit o medalie

Cupa Verii „Prietenii Semicercului” a adunat echipele a trei cluburi de handbal juvenil din județele Sălaj, Satu Mare și Bihor. Este vorba despre HCVM Zalău, Atletik Satu Mare și Triumph Oradea. De menționat că în echipa tehnică a clubului sălăjean s-a aflat Ana Maria Șomoi, fostă Lazer, cea care în trecut a fost unul dintre pivoții naționalei de handbal feminin a României. Actualmente Ana Maria pregătește grupele de copii și juniori din cadrul HCVM Zalău. La buna desfășurare a evenimentului a contribuit și compania Exa (broker de asigurare) care a fost alături de clubul Triumph în organizarea competiției. La finalul întrecerii, toți copiii au primit medalii drept recompensă pentru efortul pe care l-au depus pe parchetul Arenei Antonio Alexe. Revenind la scopul Cupei Primăverii „Prietenii Semicercului”, acela de a atrage copiii către sport, Cipriana Petric și Devid Munea, foștii căpitani ai echipelor de handbal orădene, invită toți părinții care își doresc ca odraslele lor să se pregătească într-un cadru organizat să apeleze numerele de telefon 0751.337.887 și 0751.654.412 sau să asiste la șendințele de antrenament ale ACS Triumph care se desfășoară în sălile de sport ale Colegiilor Tehnice „Traian Vuia” și „Constantin Brâncuși” pentru a se convinge că ACS Triumph reprezintă o alegere bună.

About Author