Categories Fotbal

FC Bihor în fața unui nou început. Stelian Farcău sau Șandor Kulcsar propuși ca președinte

Noul FC Bihor a efectuat marți 5 iulie primul antrenament pe Iuliu Bodola. Față de sezonul trecut, au apărut o serie de modificări în lot, o parte dintre jucătorii importanți părăsind echipă, venind în schimb o serie de jucători noi, care dacă vor conforma vor trebui să schimbe în bine fața echipei. FC Bihor se află în această perioadă de căutări, într-o perioadă în care noua identitate trebuie să i ia de la zero în ceea ce privește transparența și credibilitatea. Primăria și Consiliul Local Oradea au anunțat că vor susține noul proiect, normal că e nevoie de timp și pe persoane pricepute pentru a ajunge la o satisfacție în ceea ce privește rezultatele.

Sub comanda lui Florin Fărcaș și Dorin Mihuț vechii și noii antrenori ai roș-albaștrilor, s-au pregătit Radu Bob, Eduard Nergheș, Alex Cherman – portari; Răzvan Gunie, Darius Pop, Darius Petruș, Sebastian Oșvat, Daniel Stan, Alexandru Popa, David Lupșe, Loren Ioviță, Raul Clemeniuc, Andrei Gheorghiță, Mario Balint, Sebastian Bozsik, Răzvan Ardelean, Răzvan Săutiuț, George Cherman, Ianis Pop, Andrei Moga, Ionuț Ban, Andrei Chindlea, Marius Hosu, Constantin Roșu, Denis Șandro, Sergiu Jurj, Andrei Hosu, Andrei Cherman și Andrei Cătană – jucători de câmp.

La prima vedere nu pare un lot extrem de valoros căruia i se poate fixa un obiectiv îndrăzneț, cum ar fi promovarea, dar sunt doar primele antrenamente. Cu siguranță că zilele viitoare vor veni jucători care pot face diferența, dar la fel ca și în orice domeniu de activitate e nevoie de investiții. Fotbal fără bani este o glumă, valoarea se plătește iar cu speranța că vor expoloda unii și că vor face diferența sunt doar vise.

Până la startul campionatului, pe 27 august, FC Bihor va disputa o serie de meciuri amicale cu Olimpia 21 Satu Mare (23 iulie), Șoimii Lipova (30 iulie), Ghiroda (6 august), Gloria Cermei (10 august), Crișul Chișineu Criș (13 august), Crișul Sântandrei (16 august) și cu încă o echipă de Liga a IV-a pe 20 august.

O problemă majoră este numirea noului președinte al FC Bihor. Acesta va fi Stelian Farcău cel care activează în cadrul centrului de copii și juniori, și care a anunțat că este gata să pună umărul la construcția unei echipe de viitor. Fost jucător și antrenor al grupărioi bihorene, Stelian Farcău are șansa să-și demonstreze capacitățile în ceea ce privește administrarea celui mai important club din Bihor.

Oricare ar fi numelke președintelui, are nevoie de susținere și de sprijin, indiferent de obiectivele trasate, iar despre relațiile cu celelalte cluburi bihorene, trebuie neapărat o colaborare care să ducă doar la beneficii în ceea ce privește performanța sportivă.

About Author