Categories Polo

Levente Vancsik revine la prima dragoste

Levente Vancsik (foto) se întoarce la CSM Oradea. Poloistul originar din Arad sosește de la Steaua București. În vârstă de 27 ani, acest jucător evoluează pe post de centru.

El a debutat la nivel de seniori alături de Amefa Arad, formație alături de care s-a format ca jucător de polo pe apă. Vancsik s-a alăturat lui CSM Oradea în vara anului 2017. A petrecut două sezoane pe malul Crișului Repede, după care a plecat în Ungaria, unde a jucat pentru Debrecen pe parcursul sezonului competițional 2019/20

Levi s-a întors apoi în România, fiind legitimat de CSA Steaua București. Alături de formația militară a câștigat de două ori atât campionatul, cât și cupa României. Totodată, el a avut parte de o experiență importantă la nivel internațional, jucând în LEN Champions League.

Vancsik se află în prezent în programul echipei naționale a României. El se numără între cei 27 de jucători convocați în lotul lărgit care se pregătește pentru participarea la Campionatul European de la Split (Croația), eveniment programat a se desfășura între 27 August și 10 Septembrie anul curent.

Așadar, Levente Vancsik revine la CSM Oradea, acolo unde va întâlni mai multe fețe cunoscute, fie din perioada petrecută anterior pe malul Crișului Repede, între 2017 și 2019, fie de la lotul național. El va colabora din nou cu Ciprian Cîmpianu, noul antrenor principal al CSM-ului, care a ocupat funcția de antrenor secund la primul mandat al lui Levi în Oradea.

About Author