Categories Tenis

Simona Halep urcă în fazele finale ale întrecerii de la Toronto

Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimi la Toronto, iar șansele sale să ajungă în sferturi sunt considerabile. Românca a va juca în runda următoare cu elvețianca Jil Teichmann, care a furnizat o mare surpriză învingând-o pe Anett Kontaveit, a doua jucătoare a lumii.
Simona Halep a făcut un nou meci solid la Toronto și a avansat în faza optimilor de finală. După ce în primul tur a demolat-o pe Donna Vekic (6-0, 6-2), sportiva noastră a trecut în minim de seturi și de chinezoaica Shuai Zhang, scor 6-4, 6-2, la capătul a o oră și 12 minute de joc.
Pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu Jil Belen Teichmann, care a furnizat una dintre surprizele turneului, eliminând-o pe Anett Kontaveit, a doua juctoare a lumii. Elvețianca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4, după o oră și 28 de minute de joc.

Simona Halep și Jil Teichman nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit, astfel că e dificil de anticipat ce se va întâmpla. Evident, românca va porni ca mare favorită, grație experienței mult mai mari la un asemenea nivel.
Elvețianca de 25 de ani nu se poate lăuda cu performanțe deosebite pe hard în acest an, un sfert de finală la Dubai fiind cel mai bun rezultat al său pe această suprafață. Teichmann a jucat foarte bine pe zgură, ajungând în semifinale la Roma, în sferturi la Madrid și în optimi la Roland Garros, dar acest lucru este irelevant pentru duelul cu Simona de la Toronto.
Jil Teichmann se află în cel mai bun moment al carierei în ceea ce privește ierarhia WTA, ocupând locul 21. Elvețianca are în palmares două titluri WTA, ambele în 2019, la Praga și Palermo.
Spre deosebire de Simona Halep, care a câștigat de două ori Rogers Cup (de fiecare dată când turneul a avut loc la Montreal) și a mai jucat o finală, Teichmann a mai jucat o singură dată la acest turneu, anul trecut, când a pierdut în prima rundă în fața americancei Danielle Collins.

About Author