Categories Baschet

Baschetbaliștii bihoreni au revenit la antrenamente

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a reunit în formulă restrânsă în cursul zilei de luni (15.08), pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea. Roș-albaștrii au demarat pregătirile pentru startul oficial al sezonului competițional 2022/23.

La reunire au fost prezenți nouă jucători, respectiv staff-ul tehnic și reprezentanți ai clubului. Prima ședință de pregătire s-a defășurat cu Kris Richard, Stephen Holt, Cătălin Baciu, Nikola Markovic, Enzo Vescan, Luca Năstruț, Raul Igna, Marian Schmidt și Raul Mureșan.

Cei trei din urmă se vor pregăti cu echipa de seniori, primii doi urmând să fie înscriși în FIBA Europe Cup și Liga Națională, precum și în Liga 1. Cel din urmă va fi înscris la echipa de Liga 1.

Staff-ul tehnic este alcătuit din Cristian Achim (principal), Radovan Markovic (asistent), Marius Marinău (preparator fizic), Cristian Dan și Anton Țâmpu (fizioterapeuți), respectiv Alin Iova (medic). La reunire a participat și directorul CSM Oradea, Șerban Sere.

Mark Ogden va ajunge în Oradea în cursul nopții de luni spre marți (16.08). Erick Neal are programată sosirea în România pe parcursul nopții de miercuri spre joi (18.08), iar Justin Carter va ajunge în cursul după-amiezei de sâmbătă (20.08). Amintim că Tudor Gheorghe și Bobe Nicolescu se află la echipa națională a României, iar Donatas Tarolis la cea a Lituaniei. Aceștia se vor alătura echipei ulterior, după încheierea activității la echipele reprezentative.

La reunire au fost prezenți și reprezentanții Peluzei Antonio Alexe. Aceștia au cântat și au scandat numele echipei, respectiv pe cel al antrenorului Cristian Achim.

Marți (16.08) sunt programate analizele medicale, efectuate cu sprijinul partenerului de servicii medicale, Medlife. Ulterior demarează antrenamentele, accentul punându-se, ca de obicei în această perioadă, pe încărcarea fizică. Nu vor lipsi antrenamentele de baschet, întreaga perioadă de încărcare urmând să se desfășoare în Oradea, pe stadion, pe pista de alergare, în sala de forță și în cea de baschet.

Calendarul provizoriu al CSM CSU Oradea în presezon

15 August – Reunirea
16 August – Analize medicale
16 August/5 Septembrie – Antrenmente pe plan local
6 Septembrie – Meci cu Szolnoki Olajbanyasz, în deplasare
9 Septembrie – Meci cu BC CSU Sibiu, la Oradea Arena
11/16 Septembrie – Turneu în Serbia, trei meciuri
21/23 Septembrie – Turneul memorial Antonio Alexe, la Oradea Arena

About Author