Categories Handbal

Noua echipă de handbal încă nu găsesște drumul spre victorie

Echipa de handbal CSM Oradea a disputat primul joc în fața propriilor susținători în perspectiva sezonului competițional 2022/23. A fost o partidă de verificare, a avut loc sâmbătă (13.08), la Arena Antonio Alexe și s-a disputat în compania lui HC Potaissa Turda. Rezultatul final a fost de 19-23.

Partida a fost controlată de vizitatori. Echipa din județul Cluj s-a instalat la conducere și a menținut pe tot parcursul primei reprize un avantaj ce a oscilat între 1 și 6 goluri. Orădenii au încercat să ofere o replică solidă uneia dintre reprezentantele României în cupele europene, dar Turda conducea la jumătatea partidei cu scorul de 13-8.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, dar s-a desfășurat sub semnul celor înregistrate în primele 30 minute de joc. Gruparea din Turda a menținut un avantaj confortabil pe tabela de marcaj. Formația antrenată de George Tăutu și Cosmin Liberț a avut moment foarte bune de joc, nivelul de intensitate fiind pe alocuri la cote foarte înalte. CSM-ul a strâns la trei lungimi cu patru minute înainte de final, dar gruparea din județul Cluj a rămas în avantaj până la finalul jocului.

Vineri (12.08), la Sala Constantin Jude din Timișoara, CSM Oradea s-a confruntat într-o altă partidă de verificare cu SCM Politehnica din localitate. Rezultatul final a fost de 34-24 în favoarea Timișoarei. La jumătatea confruntării scorul era de 15-10 în favoarea bănățenilor. Principalii marcatori ai orădenilor au fost Szasz – 6 goluri și Farcaș – 4 goluri.

Duminică (14.08), CSM Oradea și Potaissa Turda efectuează un antrenament comun. Acesta se va desfășura în spatele porților închise. Ulterior, mai exact joi (18.08), formația orădeană se va deplasa din nou în Ungaria, pentru un joc de verificare.

Sezonul competițional 2022/23 demarează pe 27 August. CSM Oradea evoluează în deplasare pe terenul lui CSM București. Primul joc pe teren propriu în Liga Zimbrilor este programat pentru duminică (04.09), în compania lui CSM Vaslui.

About Author