Categories Fotbal

Pragmatismul oaspeților face diferența

În cursul după-amiezii de miercuri 17 august la Sântandreia avut loc meciul de fotbal din turul inaugural al Cupei României dintre echipa locală Crișul și Lotus Băile Felix. La finele unei dispute cu un ritm de joc destul de bun, oaspeții au reușit în cele din urmă să se impună cu scorul de 2-1 (1-1) prin reușitele lui Florin Pop și Cuc pentru învingători, respectiv Balogh pentru învinși.

Pe o căldură greu de suportat și ca spectator, dar mite ca jucători, cele două echipe au făcut o mare risipă de efort, pragmatismul Lotusului în partea a doua fiind decisiv. Debutul jocului le-au aparținut gazdelor care au avut o bună oprtunitate ratată cu nonșalanță. După 22 minute, gazdele deschis scorul, Balogh a profitat de o ieșire hazardată la ofsaid a apărării Lotusului, execuția atacantului fiind una modestă. Cu toate acestea, mingea a poposit în plasă.

Disputa se echilibrează, Sorian și Mădălin Popa domină lupta la mijlocul terenului, Cuc, Ghitea sau Florin Pop fiind mereu în terenul advers. Până la pauză, Florin Pop egalează în urma unei acțiuni pe dreapta a lui Copil. În partea a doua surprinzător, Crișul face inadmisibil pasul în spate, intrarea lui Codoban resuscitează practic jocul oaspeților. Sorin și M. Popa sunt mai utili închizând culuoarele în timp ce Ghitea se vede tot mai des la finalizare. Jocul curge clar spre poarta organizatorilor care nu reușesc să mai menține deloc posesia.

Golul vine în cele din urmă în poarta lui Verdeș, atunci când Cuc își face o preluare în față pe dreapta și din vole, catapultează mingea în viclul porții adverse. Codoban are două șanse imense de la marginea careului și din lovitură liberă în timp ce pe final de joc, elevii lui Petre Gabor au și ei două șanse mari, prima din lovitură liberă și a doua din fața porții adverse. Una peste alta, calificare pe deplin meritată a echipei puțin mai bine organizată, într-un eșalon superioar care arată bine prin exprimare la primul joc oficial.

About Author