Categories Fotbal

Toate condițiile pentru suporterii Campionatului Mondial

Organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din 2022 au pus în circulaţie, joi, 1.300 de autobuze pe străzile din Doha pentru a simula la scară mare transportul public în micul stat din Golf, care se pregăteşte pentru o provocare logistică, cu peste 1 milion de vizitatori, informează AFP.

„Este vorba de operaţiunile de transport cele mai complexe organizate vreodată pentru un eveniment sportiv major”, a asigurat Ahmad al Obaidly, responsabil al Mowasalat, administratorul serviciilor de autobuze şi taxiuri din Qatar, prima ţară din Orientul Mijlociu care va găzdui o Cupă Mondială de fotbal, între 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Organizatorii au simulat astfel condiţiile de transport între cele opt stadioane care vor găzdui meciuri în zilele cele mai încărcate ale Cupei Mondiale, cu până la 300.000 de suporteri la Doha în acelaşi timp.

Pe o căldură sufocantă, sute de autobuze climatizate, dar aproape goale, au circulat între stadioane, staţiile de metrou şi punctele de îmbarcare.

La staţia de metrou Al Wakra, de la periferia capitalei Doha, peste 1.000 de şoferi ai Mowasalat au simulat transportul suporterilor către stadionul Al Janoub, la o distanţă de 5 km.

Stadionul Al Bayt, unde se va desfăşura meciul de deschidere pe 20 noiembrie, nu are însă staţie de metrou.

Foto: (c) Ibraheem Al Omari/REUTERS

Sute de autobuze fără pasageri au parcurs cei 25 km până la gara cea mai apropiată din oraşul Lusail, aşa cum vor proceda la transportul suporterilor străini la meciuri.

Obaidly a declarat că 3.000 de autobuze noi au fost cumpărate, iar în total vor circula 4.000 pe străzi pentru Cupa Mondială.

About Author