Categories Fotbal

Au crezut în șansa lor până în final

Runda a patra a Ligii a 3-a de fotbal din țara noastră a fost deschisă dfe o nouă victorie a celor de la Lotus Băile Felix 2-1 (1-0) cu CSM Victoria Carei. Pentru a doua oară consecutiv, șansa le-a surâs echipei organizatoare care la ultima fază a jocului a reușit golul victoriei cu largul concurs al portarului advers care a greșit impardonabil. Cu trei victorii din patru jocuri, Lotus urmă în aproapierea podiumului.

Meciul a început într-o notă de echolibru, elevii lui Gheorghe Ghiț care au fost eliminați marți din Cupa României, au avut și două absențe importante, Pintea și Gytie care nu se pot antrena din motive medicale, în timp ce Copil nu era complet refăcut. Bihorenii au primele situații clare de gol prin Florin Pop, sorian sau Costea ezitanți în fața porții.

De cealaltă parte, oaspeții s-au apărat supranumeric fără a pune în pericol poarta adversă. Codoban este blocat și el în momentul șutului în timp ce pe final de repriză în urma unui corner, mingea deviată din spatele lui Florin Pop să intre în poartă (1-0).

În partea a doua de la cabine practic ai impresia că ies alte echipe, Lotusul inexplicabil face pasul în spate și se relaxează prematur. Cei din Carei prind curaj, îb urma unui corner, Barabaș respinge total aiurea, mingea care mergea afară din teren este readusă în centru de Costea, Tincău dintre un mănunchi de jucători și=utând în plasă (1-1). Așa cum era de așteptat, Lotus intră în jocul celor de la Carei, practic reintroducându-i în joc, oaspeții prind curaj și se aruncă în atac. Două bune oportunități irosesc cei din Carei, iar gazdele acuză șocul. Costea li el are o ocazie monumentală, scăpat singur șutează sus, portarul advers deviind în corner.

Lotus are nu mai puțin de trei cornere consecutive, fără rezultat. În al doilea minut de prelungire din cele trei arătate de central, mingea iese în aut de margine, apărătorii adveși sunt luați prin surprindere de pătrunderea lui Blăgea, care șutează modest pe jos și culmea, portarul advers gafează, scăpând mingea în plasă (2-1). Nimeni nu se aștepta la o astfel de șansă fructificată la maximum. Succes nesperat pentru Lotus care altwernează cu momente cu un fotbal foarte bun șifotbal din amintiri, cu jucători cu mare experiență care pot să aducă un plus valoare.

Lotus: Barabaș- Cucu, Oros, Gal (Tamaș), Arsene – Costea, Mădălin Popa, Gheban, Codoban (Blăgea), Sorian – Florin Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiț.

About Author